«

»

Роздрукувати Запись

Важлива інформація

Останні декілька років Міністерство фінансів України постійно проводить перевірку наданої інформації заявниками під час звернення за будь-якою державною соціальною допомогою —  це верифікація.

Під час верифікації перевіряється будь-яка інформація: доходи, склад сім’ї, соціальний статус, наявність рухомого і не рухомого майна, набуття права на майно будь-яким законним чином, земельні ділянки, паї, перетин кордону, грошові перекази із-за кордону, ідентифікація в АТ «Ощадбанк» ВПО, сімейний стан, зміна місця реєстрації будь-які зміни, які відбулися у родини.

Під час верифікації, у лютому 2020 року, виявлено порушення у 41 справі отримувачів субсидії, а саме у володінні родини є транспортний засіб дата випуску якого менше 5 років.

Звертаємо Вашу увагу! Помилкою було те, що заявники брали до уваги тільки вартість транспортного засобу, а рік випуску ні, що призвело до незаконно отриманих коштів. Щодо причепів на 01.05.2018 року причеп являвся транспортним засобом який також брався до уваги при  визначенні права на призначення субсидії, але з 01.10.2019 до ПКМУ № 848 внесені зміни і причепи до уваги не беруться.

21 справа залишилась без перерахунку бо заявники набули права на транспортні засоби у 2019 році, але через те, що протягом місяця не повідомили про зміни обмежуються правом користуватись субсидією на загальних підставах.

У 20 справах порушення вплинуло на розрахунок, тому не законно отриману суму субсидії громадяни повинні будуть повернути.

Ще раз наголошуємо! Громадянин несе відповідальність за подані відомості у декларації про доходи та майновий стан, про зміни повинен повідомляти протягом місяця письмовою заявою. Звертаємо увагу що при визначенні права користування субсидією враховується не тільки вартість, а і рік випуску транспортних засобів!

Начальник відділу державних соціальних інспекторів Тетяна  Какуля