«

»

Роздрукувати Запись

Ярмарок можливостей

Життя постійно ставить нас перед вибором. У дитинстві із багатьох іграшок ми обираємо одну – найулюбленішу, у школі надаємо перевагу найцікавішим предметам. Ми обираємо друзів, товаришів. В основі кожного вибору – свої критерії, свої вимоги, уявлення. Одним із найважливіших кроків у житті кожної людини є вибір майбутньої професії. Від того, наскільки вдало буде обрано людиною професію, залежить те, яке місце в суспільстві вона буде посідати.

   26 лютого 2020  року Ізюмський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради взяв участь  у  профорієнтаційному заході  та тему: «Ярмарок можливостей» за участю роботодавців та учбових закладів Харківського регіону, який проходив у Міському Палаці культури.

Програма даного заходу була спрямована на забезпечення державних гарантій соціального захисту молоді, відновлення престижу робітничих професій, орієнтація на набуття професій та спеціальностей, які користуються попитом на ринку праці, мотивація учнівської молоді до свідомого вибору актуальних та сучасних професій, запобігання помилкам при виборі професії, ознайомлення учнів та студентів з реаліями ринку праці, різними шляхами оволодіння професіями, навчальними закладами нашого регіону для учнів випускних класів навчальних закладів м. Ізюм, а також для студентів та безробітної молоді.

          Мета «Ярмарку можливостей»: зорієнтувати учнів загальноосвітніх шкіл у виборі майбутньої професії, дати їм можливість детальніше ознайомитися з навчальними закладами та спеціальностями, за якими ведеться підготовка фахівців, а також у безпосередньому спілкуванні з представниками цих закладів отримати відповіді на запитання, що цікавлять майбутніх абітурієнтів.