«

»

Роздрукувати Запись

Соціальні інспектори інформують

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.04.2020 № 264 «Деякі питання надання державної соціальної допомоги» та враховуючи норми постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19» строк виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, на дітей одиноким матерям, на хворих дітей, особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю 1 чи 2 групи внаслідок психічного розладу, дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, щомісячна адресна допомога ВПО,

непрацюючий особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату (далі-державна соціальна допомога), яку було призначено раніше, продовжується автоматично без звернення на час дії карантину та на один місяць після дати його відміни.

Але звертаємо Вашу увагу! Протягом місяця після відміни карантину Ви повинні подати заяву та необхідні документи для проведення перерахунку розміру виплаченої державної соціальної допомоги, яка була нарахована та виплачена під час карантину.

Якщо під час перерахунку з’ясується:

  • розмір отриманої допомоги був меншим, різницю між перерахованим та виплаченим розміром допомоги буде доплачено.
  • розмір отриманої допомоги був більшим, різницю між перерахованим та виплаченим розміром допомоги необхідно буде повернути.
  • не було підтверджено право на отримання допомоги, всі виплачені кошти необхідно буде повернути.

У разі відмови або неможливості добровільного повернення або утримання надміру перерахованих сум соціальних виплат, вони будуть стягнуті в судовому порядку.

Наголошуємо! Управління працює в звичному режимі, будь-яку інформацію можете отримати за телефонами 0505272855; 2-87-33.