«

»

Роздрукувати Запись

День батька

Усі ми добре знаємо, що людина сильна тоді, коли вона не одинока, коли у неї є сім’я. Батько і мати – це два лебедині крила, наша опора, де в сузір’ї братиків і сестричок, під опікою найрідніших, дитина має найбільше шансів на душевний комфорт.

Тримаючись за тверду татову руку, дитина робить свої перші кроки в житті, набирається сил та виходить у світ. Саме сім’я вчить любові і добру, вчить шанувати свій рід, свою землю, берегти пам’ять свого народу.

           Споконвіку батько в сім’ї вважався господарем. На нього покладалися обов’язки піклуватися про родину, забезпечувати її та захищати. Батьків приклад мав у родині велике значення. Особливо хлопчики намагалися наслідувати батька, бути таким, як він. Тато – людина з сильним характером, міцними руками. Людина, яка все може зробити, полагодити. І де не глянеш, в хаті чи дворі — скрізь видно татову руку.

З метою створення і розвитку сприятливих умов зі зміцнення інституту сім’ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька у виховному процесі дітей, а також сприяння популяризації сімейного способу життя, формування відповідального батьківства та материнства в Україні щорічно в третю неділю червня відзначається День батька. Свято було встановлено указом Президента України від 18 травня 2019 року.

В Ізюмському дитячому будинку сімейного типу родини Єдушів виховуються 9 прийомних дітей, які дуже люблять свого татуся – Єдуша Володимира Олександровича  і хочуть висловити йому палку і щиру любов, бо знають, що тато створює моральний клімат доброти і сердечності, дисципліни і вимогливості, працьовитості, миру та злагоди в сім’ї.

        В рамках відзначення Дня батька Харківський ОЦСССДМ започаткував у соціальних мережах рубрику #ДЯКУЮ,ТАТО!

       Ізюмський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді долучається до участі у цій рубриці та щиро вітає всіх татусів з Днем батька!