«

»

Роздрукувати Запись

До Міжнародного Дня боротьби з наркоманією

«Обери життя без наркотиків!»

        Проблема наркотичної залежності крокує по світу все більш і більш упевнено. Зараз наркоманія стає масовою, а з поширенням величезної кількості синтетичних наркотиків, які є дуже доступними і популярними серед молоді, це зло стало робити замах на найбільшу цінність людства — дітей і молодих людей. На сьогодні число молодих людей, які вживають психоактивні речовини, продовжує невпинно зростати.

Одним із пріоритетних напрямків роботи Ізюмського міського центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді є саме профілактична діяльність, спрямована на роботу із молоддю групи ризику, шляхом інформування та надання комплексу соціальних послуг в межах компетенції Центру та залучення інших організацій, з метою недопущення потрапляння в складні життєві обставини осіб групи ризику та їх сімей.

       26 червня 2020 року Ізюмським міським центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді,   було проведено соціально – профілактичний захід до Міжнародного Дня боротьби з наркоманією на тему: «Обери життя без наркотиків!».

      Для участі у заході були запрошені сім’ї, які опинились у складних життєвих обставинах та знаходяться під соціальним супроводом в Центрі, а також соціальні партнери: представники Служби у справах дітей Ізюмської МР,  Ізюмського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Харківській області, представники Православного Душепопєчитєльского Центру імені Георгія Побєдоносця.

       Мета даного заходу спрямована на формування у молоді здорового способу життя, розуміння відповідальності  на своє здоров’я, самостійності,  усвідомлення необхідності навичок безпечної поведінки.

В ході проведення заходу була надана інформація щодо переваг ведення здорового способу життя без вживання наркотиків, роздані листівки за відповідною тематикою, надані контактні адреси та номера телефонів лікувальних закладів, благодійних фондів. До уваги присутніх був запропоновай для вивчення та перегляду ряд відео-роликів з профілактики шкідливих звичок, наркозалежності та переваг здорового способу життя.