«

»

Роздрукувати Запись

Інформація щодо «пакунку малюка»

З 1 вересня 2020 року Урядом змінено механізм надання «пакунку малюка» з одноразової натуральної допомоги на грошову компенсацію. Такий механізм монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» діятиме протягом 2020 -2021 років.

Право на отримання грошової компенсації мають громадяни України, іноземці або особи без громадянства, які разом з дитиною на законних підставах проживають на території України, є її батьками, патронатними вихователями, прийомними батьками, батьками-вихователями, опікунами (далі – отримувач).

Для призначення грошової компенсації отримувач подає структурному підрозділу соціального захисту населення за місцем проживання або місцем перебування заяву за формою у паперовій або електронній формі та додає необхідні документи.

Грошова компенсація призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини і надається шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок отримувача, відкритий в «ПриватБанк».

Отримувач протягом року з дня зарахування грошової компенсації на спеціальний рахунок самостійно використовує призначену йому грошову компенсацію на придбання товарів для дитини та породіллі в закладах торгівлі, перелік яких розміщено на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики.

Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради звертається до батьків дітей, народжених у 2020 році, які не отримали натуральну допомогу «пакунок малюка», для оформлення грошової компенсації.

Телефони для довідок: 2-87-33, моб.0505272855