«

»

Роздрукувати Запись

Соціально — іформаційний захід, присвячений Дню Захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та Дню українського козацтва

ІЗЮМСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ’Ї

ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ ПОЗДОРОВЛЯЄ З ДНЕМ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ, ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ ТА З ДНЕМ УКРАЇНСЬГО КОЗАЦТВА!!!

     День Захисника України став офіційним державним святом зовсім недавно, лише в 2015-му році. Його дата ніколи не змінюється і відзначається це свято 14 жовтня. Саме в один день з Покровою Пресвятої Богородиці. Зараз День захисника України дійсно можна назвати одним з найважливіших свят у році для нашої країни. Вперше це торжество отримало гасло «Сила нескорених». Тоді президент України заявив, що люди, які захищають кордони і суверенітет України демонструють силу нескорених. 14 жовтня не просто так було вибрано датою для цього свята, адже Покрова і День українського козацтва вже давно відзначалися в цей день. Для наших козаків це свято було найважливішим і найбільш шанованим в році,  у них були досить цікаві традиції, крім того, що вони обов’язково молились, відвідували церкву, проводилися вибори нового отамана.

     І навіть після того, як Запорізьку Січ все-таки зруйнували, в 1775-му році козаки, які перебралися за Дунай, взяли з собою образ Покрови. Вони завжди молилися їй перед боєм і просили захисту, віра їх була настільки сильна, що згодом навіть утворилось нове свято — Козацька Покрова.

    В цей день всі віруючі люди йдуть до церкви, щоб помолитися Богородиці. Вони  просять не тільки благополуччя для своєї сім’ї, а й миру і захисту для наших військових.

   13.10.2019 року фахівцями Ізюмського міського центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді,  був проведений соціально – інформаційний захід, присвячений Дню Захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та Дню українського козацтва.

    З метою вшанування традицій українського народу, культурного та духовного розвитку особистості, на  проведення цього заходу були запрошені громадяни, які опинились у складних життєвих обставинах та знаходяться на обліку в Ізюмському МЦСССДМ.