«

»

Роздрукувати Запись

Управління інформує

Звіт

про виконання заходів щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб за ІІI квартал 2020 року міської Програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2019 — 2020 роки, затвердженої рішенням 85 сесії Ізюмської міської ради 7 скликання  від  27 березня 2019 р. № 2152

№ з/п Найменування заходів Відповідальні за виконання заходів Термін виконання, роки Стан виконання заходів
1 2 3 4 5
Створення сприятливих умов життєдіяльності ВПО
7.1.1. Надання соціальних послуг ВПО, які перебувають у складних життєвих обставинах, забезпечення їх соціальним супроводом ІМЦСССДМ 2019 — 2020 20 сім’ям з числа ВПО, які перебувають у СЖО надано 96 соціальних послуг.
7.1.2. Надання соціальної послуги «Догляд вдома» Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ізюмської міської ради 2019 — 2020 9 особам з числа ВПО надано послуг на суму 82134,00 грн.
7.1.3. Надання транспортної послуги «Соціальне таксі» Не обслуговувались.
7.1.4. Надання соціальної послуги «Соціальна адаптація» 2особам з числа ВПО надано послуг на суму 4602 грн.
7.1.5. Надання соціальної послуги «Переклад жестової мови» 2 особам з числа ВПО надано послуг на суму 4602,00 грн.
7.1.6. Надання соціальної послуги «Натуральна допомога» 35 особам з числа ВПО надано послуг на суму 49140 грн.
7.1.7. Надання психологічної підтримки та послуг щодо розвитку мовлення дітей з числа ВПО, що мають таку потребу Ізюмська центральна міська лікарня Управління освіти Ізюмської міської ради 2019 — 2020 КНП «ЦМЛ Піщанської Богоматері» надається психологічна підтримка і послуги щодо розвитку мовлення дітей із числа ВПО, що мають таку потребу:

— проводиться огляд логопедом дитячого поліклінічного відділення всіх дітей ВПО, батьки яких звертаються;

— за потребою надається консультативна допомога, проводяться корекційні заняття з метою подолання мовленевих вад.

На обліку в управлінні освіти перебувають 181 учень закладів загальної середньої освіти та 41 вихованець закладів дошкільної освіти з числа дітей ВПО.

В 21 закладі освіти організована діяльність практичних психологів та соціальних педагогів за напрямками діяльності працівників психологічної служби. Психологічну підтримку отримували всі учасники освітнього процесу закладів освіти  згідно з планами роботи працівників психологічної служби та за потребою.

132 дитини з особливими освітніми потребами (в тому числі 4 дитини з числа ВПО) груп компенсуючого типу та 24 дитини з особливими освітніми потребами (в тому числі 2 дитини з числа ВПО)  інклюзивних груп у 3 закладах дошкільної освіти отримували послуги щодо розвитку мовлення дітей, які надавались вчителями-логопедами та вчителями-дефектологами згідно розкладу занять та у відповідності до планів роботи спеціалістів, затверджених керівниками закладів освіти.

В 25 інклюзивних класах 7 закладів загальної середньої освіти 33 учня (в тому числі 4 дитини з числа ВПО) отримували послуги з корекції розвитку та розвитку мовлення, які надавали вчителі-логопеди  та вчителі-дефектологи

7.1.8. Надання медичних послуг ВПО та додаткових гарантій особам з інвалідністю Ізюмська центральна міська лікарня 2019 — 2020 Забезпечується право ВПО на медичну допомогу та доступ до ліків:

1. За медичною допомогою звернулося:

— за амбулаторною допомогою 136 ВПО, використано кошти Національної служби здоров’я України 21276,47 грн.

— за стаціонарною допомогою 59 ВПО, використано кошти Національної служби здоров’я України 203526,02 грн.

 

7.1.9. Організація оздоровлення та відпочинку дітей з числа ВПО ІМЦСССДМ Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Ізюмської міської ради 2019 — 2020 Родини ВПО, в яких виховуються 25 дітей, ІМЦСССДМ проінформовано з приводу оздоровлення та відпочинку.

 

 

7.1.10. Надання послуг санаторно-курортного лікування особам з інвалідністю, ветеранам війни та постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС з числа ВПО Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради 2019 — 2020  

 

8 особам з числа ВПО надано послуги санаторно-курортного лікування за рахунок обласного бюджету на суму 61040,00 грн.

 

 

                                                                       7.2. Задоволення першочергових потреб ВПО
7.2.1. Надання соціальної матеріальної допомоги на лікування, оперативне втручання, придбання ліків Виконавчий комітет Ізюмської міської ради

Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради

2019 — 2020 4 особам з числа ВПО виплачена соціальна матеріальна допомога  за рахунок коштів місцевого бюджету на суму 2100,00 грн.
7.2.2. Надання щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради 2019 — 2020 511 особам виплачена допомога на суму 7572,3 тис. грн. з державного бюджету
7.2.3. Забезпечення безкоштовним харчуванням учнів і вихованців з числа ВПО в закладах загальної середньої освіти та закладах дошкільної освіти Виконавчий комітет Ізюмської міської ради

Управління освіти Ізюмської міської ради

Фінансове управління Ізюмської міської ради

2019 — 2020 Згідно з рішенням виконавчого комітету Ізюмської міської ради від 16.07.2020 № 0518 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ізюмської міської ради від 11.12.2019 №1053 «Про встановлення вартості харчування дітей і підлітків в закладах освіти м. Ізюм та КОМУНАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ «КАМ’ЯНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ІЗЮМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ» на період з 01.01.2020 року по 31.12.2020 року»станом на звітну дату безкоштовним харчуванням забезпечені 188 здобувачів освіти числа ВПО (в тому числі 162 учня закладів загальної середньої освіти та 26 вихованців закладів дошкільної освіти)

 

 

 

 

                                                      7.3. Розширення доступу до інформаційного простору та освіти
7.3.1. Проведення соціологічних опитувань та аналітичних досліджень з питань життєдіяльності ВПО ІМЦСССДМ Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради 2019 — 2020 Соціологічні опитування та аналітичні дослідження з питань життєдіяльності ВПО не проводились.
7.3.2. Ведення обліку дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, в тому числі дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування Служба у справах дітей Ізюмської міської ради 2019 — 2020 Ведеться облік дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. На облік взято 54 дитини, які отримали відповідний статус. Ведеться облік дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які є внутрішньо переміщеними особами. На обліку перебуває 4 дитини.
7.3.3. Безоплатний доступ дітей з числа ВПО до інтернету, баз даних бібліотек у закладах освіти (з урахуванням принципу ґендерної рівності) Управління освіти Ізюмської міської ради 2019 — 2020 Під час освітнього процесу безоплатний доступ до інтернету, баз даних бібліотек у закладах освіти мають всі діти закладів освіти, без поділу на пільгові категорії та на хлопців та дівчат

 

7.3.4. Надання освітніх послуг ВПО з інвалідністю з урахуванням їх права на інклюзивне навчання та особливих потреб (з урахуванням принципу ґендерної рівності) Освітні послуги дітям з особливими освітніми потребами, в тому числі з інвалідністю, надаються всім дітям без поділу на пільгові категорії та на хлопців і дівчат.

156 дітям з особливими освітніми потребами (в тому числі 7 дітям з числа ВПО) в закладах дошкільної освіти освітній процес організований відповідно до висновків про комплексне психолого-педагогічне оцінювання розвитку дитини, виданими Комунальною організацією«Ізюмський інклюзивно-ресурсний центр» Ізюмської міської ради.

33 учням з особливими освітніми потребами (в тому числі 4 дітям з числа ВПО) в закладах загальної середньої  освіти освітній процес організований відповідно до висновків про комплексне психолого-педагогічне оцінювання розвитку дитини, виданими Комунальною організацією «Ізюмський інклюзивно-ресурсний центр» Ізюмської міської ради

7.3.5. Забезпечення закладів загальної середньої освіти сучасною комп’ютерною технікою Управління освіти Ізюмської міської ради

Фінансове управління Ізюмської міської ради

2019 — 2020 Загальна кількість

комп’ютерів (ноутбуків), які перебувають на балансі 10 закладів загальної середньої освіти ЗЗСО — 394 одиниці. Загальна кількість комп’ютерів (ноутбуків), що входять до складу навчальних комп’ютерних комплексів, предметних кабінетів та використовуються учнями (учбовий процес) – 226 одиниць. Загальна кількість комп’ютерів (ноутбуків), що входять до складу навчальних комп’ютерних комплексів, мультимедійного обладнання, предметних кабінетів та використовуються вчителями – 66 одиниць. Загальна кількість комп’ютерів, ноутбуків (у т.ч. для бібліотек), що використовуються в адміністративно-господарської діяльності  ЗЗСО – 77  одиниць. Загальна кількість комп’ютерів, ноутбуків,  які не експлуатуються в ЗЗСО на звітну дату — 25 одиниць (з них: 15 з учбового процесу, 10 -з адміністративно-господарської діяльності )

7.4. Інтеграція та соціальна адаптація ВПО
7.4.1. Залучення осіб з числа ВПО до заходів, спрямованих на:

— утвердження здорового способу життя та культури здоров’я;

— творчий розвиток молоді і забезпечення їх змістовного дозвілля

Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Ізюмської міської ради 2019 — 2020 Заходи з залученням осіб з числа ВПО:

Творчий розвиток молоді і забезпечення їх змістовного дозвілля:

1.Заходи з національно-патріотичного виховання

1.1 Сходини НСОУ «Пласт».

2.Молодіжні заходи:

2.1 Міжнародний День молоді.

2.2 Конкурс «Я-громада».

2.3 «Цінуй життя».

Утвердження здорового способу життя та культури здоров’я:

1. Легкоатлетичний пробіг «Izyum Run».

2. Багатство в залік Спартакіади серед підприємств, організацій та установ Ізюмської міської ОТГ.

3. Відкрита ліга з міні футболу на кубок Ізюмського міського голови «ПЕРЕМОЖЦІ»

 

 

7.4.2. Проведення нарад, засідань за круглим столом, конференцій, тренінгів, семінарів інших публічних заходів з обговорення шляхів розв’язання проблем захисту та забезпечення прав ВПО ІМЦСССДМ

Управління культури Ізюмської міської ради

Служба у справах дітей Ізюмської міської ради Ізюмський міськрайонний центр зайнятості

2019 — 2020 Протягом звітного ВПО мають можливість скористатися послугами Центру публічного доступу до мережі Інтернет в центральній міській бібліотеці: в оформленні пенсій, електронних перепусток, пошуку роботи, житла, родичів та знайомих, як в Україні, так і за кордоном. У 3-х бібліотеках міста працюють Інтернет – центри, які створюють рівні можливості для пошуку інформації людей різних соціальних груп населення, в тому числі і для ВПО.

На оперативних нарадах вирішуються проблемні питання по захисту прав дітей.

Спеціалісти ІМЦСССДМ приймали участь у 1 тренінгу, в 1 засіданні круглого столу з обговорення шляхів розв’язання проблем захисту та забезпечення прав ВПО.

Ізюмським міськрайцентром зайнятості проведено 6 тренінга для ВПО, на які залучено 28 осіб.

7.4.3. Залучення ВПО до вирішення актуальних питань громади у сфері освіти, культури, спорту Управління культури Ізюмської міської ради 2019 — 2020 ВПО активно залучаються до проведення різноманітних заходів як в закладах культури, так і в загальноміських заходах.

 

7.4.4. Залучення ВПО до занять аматорською творчістю, участі в культурно-мистецьких проектах Діти з сімей ВПО займаються в різножанрових гуртках будинків і палаців культури, в школах етичного виховання, активно беруть участь в конкурсах та фестивалях різного рівня, проведенні міських заходів.
7.5. Забезпечення права ВПО на житло
7.5.1. Створення соціального житлового фонду для тимчасового проживання ВПО Управління житлово-комунального господарства Ізюмської міської ради 2019 — 2020 24 кімнати в гуртожитку коридорного типу за адресою: м. Ізюм, проспект Незалежності,65.

 

7.5.2. Завершення реконструкції нежитлової будівлі під гуртожиток коридорного типу за адресою: м. Ізюм, проспект Незалежності, 65 Управління житлово-комунального господарства Ізюмської міської ради

Управління економіки та інвестицій апарату виконавчого комітету Ізюмської міської ради

2019 — 2020  Завершена реконструкція нежитлової будівлі під гуртожиток коридорного типу за адресою: м. Ізюм, проспект Незалежності, буд65.

 

7.5.3. Участь у конкурсному відборі субпроектів зі створення житла для ВПО Українським фондом соціальних інвестицій Управління економіки та інвестицій апарату виконавчого комітету Ізюмської міської ради 2019 — 2020 22.05.2019 р. укладено Меморандум про співпрацю на реалізацію субпроєкту «Створення житлових умов для ВПО в м. Ізюм, Харківська область (соціальне житло — квартири)/ KfW», за підтримки уряду Німеччини через Український фонд соціальних інвестицій. Розробляється проєктно-кошторисна документація на об’єкт: «Реконструкція нежитлової будівлі під квартири для тимчасового проживання ВПО за адресою: вул. Замостянська, 3, м. Ізюм, Харківської області».
7.5.4. Розробка Порядку розподілу та надання житлових приміщень для тимчасового проживання ВПО у м. Ізюмі 2019 — 2020 Рішенням 93 сесії Ізюмської міської ради 7 скликання від 19.08.2019 р. №2354 затверджено Порядок розподілу та надання житлових приміщень для тимчасового проживання ВПО у м. Ізюмі.