«

»

Роздрукувати Запись

до Міжнародного Дня відмови від тютюнопаління

 Куріння та його вплив на організм людини стають сьогодні соціальною і медичною проблемами. Доведено, що куріння тютюну є великою небезпекою для здоров’я і призводить до виникнення різних захворювань, які викликають передчасну смерть людей. Масове розповсюдження куріння є однією з головних причин  сердечно-судинних захворювань.

16 листопада 2020 року  Ізюмським міським центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді було проведено соціально-профілактичний захід до Міжнародного Дня відмови від тютюнопаління для сімей, які опинились у складних життєвих обставинах та знаходяться на обліку у Центрі.  

Метою даного заходу було проінформувати присутніх щодо нега­тивних впливів паління на організм, адже міцне здоров’я — головна умова повноцінного життя, яке допомагає реалізувати свої плани, успішно розв’язувати життєві завдання й долати труднощі. Здоров’я значною мірою залежить від самої людини, її свідомості та поведінки. Для того, щоб люди були не тільки фізично, а і соціально здоровими, за висловом Гіппократа, вони мають дотримуватися «благопристойної поведінки». Однак стан здоров’я українців останнім часом викликає тривогу.

Головна цінність суспільства — життя і здоров’я людини. Державний курс соціальної політики Україні передбачає пропаганду здорового способу життя, виховання здорового молодого покоління, якому жити і працювати в новій державі. Саме тому одним із завдань Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є проведення просвітницької та профілактичної роботи серед населення щодо негативних наслідків шкідливих звичок та формування здорового способу життя.