«

»

Роздрукувати Запись

ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, у який вшановують громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час подій Помаранчевої революції 2014 року та Революції Гідності 2013-2014 років. Ці доленосні події згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя.

Ізюмським міським центром соціальних служб для сімї, дітей та молоді було організовано та проведено соціально-виховний захід до Дня Гідності та Свободи, для осіб, які знаходяться на обліку в Ізюмському міськрайонному центрі зайнятості.

Метою заходу було сформувати знання про історію свята, стимулювати прагнення до глибшого і детальнішого вивчення молоддю історії нашої держави, ознайомити з героїчними сторінками історії українського народу, вшанувати патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору.

Ми — українці — свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Ми подали історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Український народ відчув потребу в єднанні, повірив у своє майбутнє і довів, що у нації, яка вийшла на Майдан і заявила, шо спроможна на захист своєї свободи, є велике серце і високий дух.

Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян — справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною — ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця є пам’ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО.

Будь-яка подія має початок і має кінець. Ми повинні свято вірити, що на нашу землю скоро прийде мир, бо такий народ, як наш – добрий, щирий та відвертий, заслуговує на спокій і мир, злагоду і процвітання, які найближчим часом настануть.