«

»

Роздрукувати Запись

До уваги мешканців міста!

На чисельні звернення громадян :

1.Щодо отримання допомоги на дітей одиноким матерям; 

2.Щодо права на призначення державної соціальної допомоги на догляд одиноким особам, які досягли 80-річного віку;

3.Щодо отримання зекономлених коштів пільг та житлових субсидій, які надавалися їм у грошовій безготівковій формі через АТ «Ощадбанк». 

НАДАЄМО НАСТУПНУ ІНФОРМАЦІЮ                                                              

Warning!

З 1 липня 2020 року змінено алгоритм розрахунку усіх видів державних допомог. Відтепер державна допомога на дітей одиноким матерям не призначається, якщо у складі сім’ї є працездатні особи, які досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи, та не працювали, не провадили підприємницької чи професійної незалежної діяльності, не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні або як такі, що шукають роботу, сумарно більше ніж три місяці протягом періоду, за який враховуються доходи.

Допомога у зазначеному випадку призначається, якщо такі особи протягом періоду, за який враховуються доходи, сплатили або за них сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в розмірі, не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців.

З  метою державної підтримки одиноких матерів, які за нових умов надання допомоги не можуть нею скористатися, Урядом передбачена можливість отримання державної соціальної  допомоги малозабезпеченим сім’ям. Звертаємо увагу, у такому випадку державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям для одиноких матерів може бути призначена на один шестимісячний період у разі звернення за  призначенням допомоги у липні — грудні 2020 року.

Important!

Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб» від 02.06.2020 № 646-ІХ внесено зміни до Закону України «Про державну соціальну допомогу  особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю» від 08.05.2004 № 1727-IV, зокрема, надано право на призначення державної соціальної допомоги на догляд одиноким особам, які досягли 80-річного віку та за висновком лікарсько-консультативної комісії потребують постійного стороннього догляду і одержують пенсію відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» або Закону України  «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

До одиноких осіб, належать громадяни, що не мають працездатних родичів, зобов’язаних за законом їх утримувати. Підтвердженням належності до цієї категорії є, зокрема, інформація про відсутність працездатних родичів, незалежно від місця їх проживання, які зазначаються у поданій заяві про призначення допомоги на догляд.

Допомога на догляд призначається і виплачується не раніше дати досягнення особою 80 річного віку та за умови, якщо особа не отримує:

соціальні виплати, що призначаються для відшкодування шкоди, заподіяної ушкодженням здоров’я на виробництві, відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове соціальне страхування»,

компенсації на догляд, передбаченої Законом України «Про соціальні послуги»,

щомісячні компенсаційні виплати, які призначені відповідно до постанов Кабінету Міністрів України «Про підвищення розмірів державної допомоги окремим категоріям громадян» та «Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги».

Розмір соціальної допомоги на догляд — це 40 відсотків від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (станом на листопад місяць розмір допомоги становить 684,80 грн.).

Для призначення допомоги на догляд особам, які досягли 80-річного віку, необхідно звернутись до Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради за адресою: вул. Соборна, 20 та надати заяву, декларації та висновок лікарсько-консультативної комісії про потребу в  постійному сторонньому догляді.

Телефони для довідок: 28733, 0505272855

Warning!

На чисельні звернення громадян щодо отримання зекономлених коштів пільг та житлових субсидій, які надавалися їм у грошовій безготівковій формі через АТ «Ощадбанк» надаємо наступну інформацію:

Положенням про порядок призначення житлових субсидій визначено, що залишки коштів, які обліковувалися на рахунку Мінсоцполітики, відкритому в АТ «Ощадбанк», для виплати пільг або житлових субсидій за обліковими записами пільговиків або отримувачів житлової субсидії станом на 01.06.2020, і за якими не було звернень пільговиків чи отримувачів житлової субсидії щодо їх виплати, 20.12.2020 припиняють обліковуватися АТ «Ощадбанк» за такими обліковими записами та протягом двох робочих днів мають бути повернені АТ «Ощадбанк» на рахунок Мінсоцполітики, відкритий в Казначействі.

Враховуючи зазначене, просимо вище зазначених пільговиків та отримувачів житлової субсидії, які не отримали зекономлені кошти за результатами виплатного періоду 2019-2020 років звернутись до АТ «Ощадбанк» для відкриття поточного рахунку для зарахування на них коштів.

Звертаємо Вашу увагу, що для відкриття поточного рахунку  можете скористуватись електронною чергою відвідування відділення банку. Цією послугою можна скористатися на офіційному веб-сайті АТ «Ощадбанк» (деталі: https://www.oschadbank.ua/ua/sd).