«

»

Роздрукувати Запись

Управління інформує

  Шановні мешканці міста, з 1 січня 2021 року заяви для призначення усіх видів державної соціальної допомоги, житлових субсидій та пільг Управлінням соціального  захисту населення Ізюмської міської ради приймаються лише у разі надіслання їх поштою або в електронній формі .

        Заяви з необхідними документами також приймаються уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади.

        Також звертаємо Вашу увагу, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2020 року №1324, до середньомісячного сукупного доходу осіб, яким надаються державні допомоги, розмір призначеної їм житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу, враховуватися не буде.

 

Протягом листопада — грудня 2020 року соціальними інспекторами управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради було проведено вибіркову перевірку отримувачів компенсаційної виплати особам, які здійснюють догляд за інвалідом 1 групи або особою, яка досягла 80 років.

Всього підлягають перевірці 397 справ. Згідно отриманої інформації з Державної прикордонної служби України щодо перетину державного кордону особами, які здійснюють догляд за особами старше 80 років або інвалідами 1 групи виявлено — 90 осіб перетинали Державний кордон протягом 2019-2020 років, з них станом на 01.01.20201:

24 особам припинено компенсаційну виплату на догляд з урахуванням виявлених порушень та зроблено корегування нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

2 особам припинено державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям;

11 особам припинено нарахування субсидії та зроблено перерахунок згідно виявлених порушень.

Наразі перевірка ще триває, інформація щодо перетину державного кордону особами, які здійснюють догляд буде оновлюватись щоквартально.