«

»

Роздрукувати Запись

ЗАКОНОМІРНОСТІ РАННЬОГО РОЗВИТКУ ДИТИНИ

Для допомоги розвитку маленьких дітей (особливо, коли цей розви­ток під загрозою — через проблеми зі здоров’ям, наприклад) дорослі при­думали  безліч різних методик, пристосувань, технік. Різно­манітні масажі, тренажери, системи звукових і колірних стимуляцій, впливу вібраціями й світлом… Безліч різних методик, принцип впливів яких іноді не зрозумілий не тільки дитині, а й батькам. Деякі із цих впливів приємні для дитини, деякі — не дуже, а деякі — навіть хворобливі й лякають…

 

І в той же час — прямо поруч з нами — величезні можливості для ро­звитку й навчання малюка! Ці можливості відкриває звичайна щоденна активність дитини у повсякденних сімейних справах. Домашні рутини є осно­вою розвитку умінь, навичок і знань маленької дитини: навіть звичайна зміна підгузників може стати й «тренажером» для м’язів, і ситуацією ма­сажу, і «уроком комунікації мови»!

Дослідження показали, що маленькі діти у своєму звичайному житті кожен день беруть участь в 40-50 щоденних активних діях. Кожна активність дає 8-10 навчальних можливостей. Отже в цілому — мінімум 200 000 нав­чальних можливостей у рік! Порівняйте: заняття з фахівцем тривалістю ЗО хвилин 1 раз на тиждень створюють (максимум!) усього лише 7 500 нав­чальних можливостей у рік — майже у 25 разів менше!

Тож можливості розвитку в приємних, корисних, безпечних і зрозумі­лих для дитини умовах сімейного життя — величезні!

Ізюмський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді запрошує усіх зацікавлених батьків для отримання необхідної інформації, методичних посібників з даної тематики. Наша адреса: м. Ізюм, вул. Соборна, 20, каб. 6-А,  Ізюмський МЦСССДМ,  тел. +38066-701-61-63, (05743) 2-85-71.                                     В реальному житті ви зможете самі запропонувати своїй дитині тисячі розвиваючих моментів!

Отримуйте задоволення від того, що робите кожен день, і навчіть свою дитину радіти її новим умінням, досягненням і відкриттям!