«

»

Роздрукувати Запись

ПОСЛУГИ ІЗ ПСИХОЛОГІЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ УЧАСНИКІВ АТО ТА ПОСТРАЖДАЛИХ УЧАСНИКІВ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ

Особи з числа учасників антитерористичної операції та постраждалі учасники Революції Гідності забезпечуються послугами з психологічної реабілітації відповідно до:

— Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із психологічної реабілітації учасників антитерористичної та постраждалих учасників Революції Гідності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р. №497;

—  Порядку проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р. №1057;

Для проходження психологічної реабілітації учасник антитерористичної операції звертається до управління соціального захисту за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування), а для діючих військовослужбовців — за місцем перебування (розташування військової частини (підрозділу).

До заяви на психологічну реабілітацію учасник АТО додає копії та оригінали документів:

— посвідчення учасника бойових дій, або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни;

— документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення;

— копія посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності.

Управління соціального захисту населення інформує учасника антитерористичної операції  про порядок проведення заходів із психологічної реабілітації.

Протягом одного робочого дня з дати надходження документів, заява реєструється в журналі обліку та приймається рішення щодо укладення договору про надання послуг із психологічної реабілітації із суб’єктом надання послуг, якого обрав учасник антитерористичної операції.

Спеціаліст управління надсилає обраному учасником антитерористичної операції суб’єкту надання послуг запит щодо його готовності до надання послуг із психологічної реабілітації, узгодження дати початку її проведення та укладення договору про надання послуг із психологічної реабілітації.

Після надходження від суб’єкта надання послуг письмового підтвердження щодо готовності надання послуг із психологічної реабілітації та узгодження дати початку її проведення управління укладає договір із суб’єктом надання послуг та учасником АТО.

Послуги із психологічної реабілітації можуть надаватися в індивідуальній та груповій формі. У разі проходження реабілітації в стаціонарних установах тривалість курсу не перевищує 18 днів.

Надання послуг із психологічної реабілітації у стаціонарних умовах може проводитися не більше ніж один раз протягом бюджетного року.

Гранична вартість послуг з психологічної реабілітації визначається щороку наказом Мінсоцполітики, за пропозицією Служби та за погодженням із Мінфіном.

 До переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації включено такі заклади:

  • ТОВ «Санаторій «Токарі» (Сумська обл., м. Лебедин, с. Токарі, тел. 05445-3-89-35 )

 

  • ДП «Санаторій «Верховина» Закритого акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця»(Закарпатська обл.,Міжгірський р-н, с.Сойми, тел. 068-555-35-28)

 

  • ПАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» Дочірнє підприємство «Клінічний санаторій ім. Горького» (м. Одеса, Фонтанська дорога,165, тел.050-492-47-20 )

 

  • ДП «Південь-Курорт-Сервіс» на базі санаторія «Орізонт»(Одеська обл., м.Білгород-Дністровський, смт.Сергіївка, вул. Гагаріна, 1-а, тел. 099-777-15-15, 050-495-30-22)

 

  • Медичний центр «Нові Санжари» НГУ (Полтавська обл., смт. Нові Санжари, пров. Курортний, 44, тел. 05344-3-34-73 )

     Бажаючим отримати послуги психологічної реабілітації необхідно звернутись  до  Управління  із заявою та пакетом документів за адресою:

 м. Ізюм , вул. Соборна, 20, каб. 16.