«

»

Роздрукувати Запись

Соціально – виховний захід на тему: «Усвідомлене та відповідальне батьківство»

          Сім’я — джерело продовження роду, української нації. Кожна людина починається з сім’ї.  Перший свій досвід спілкування з навколишнім світом дитина набуває у сім’ї. Від того, яким буде цей досвід, залежить майбутнє дитини. Кажуть: «Очі — дзеркало душі», і сміливо можна стверджувати, що дитина — це дзеркало сім’ї, у якій вона одержує свій перший поведінковий досвід. Цей досвід є фундаментом для її подальшого розвитку і формування як особистості.

      Усвідомлене батьківство – це взаємодія батьків (чи осіб, які їх замінюють) між собою та іншими членами сім’ї, включаючи дітей, результатом якої є створення найбільш сприятливих умов для повноцінного розвитку дитини на всіх етапах її життя.

     27 січня  2021 року Ізюмський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  запросив до участі у соціально – виховному заході на тему: «Усвідомлене та відповідальне батьківство», сім’ї, які знаходяться під соціальним супроводженням у нашому Центрі.

     Під час обговорення було висвітлене таке важливе питання, як відповідальне сімейне виховання, що є важливою умовою формування особистості дитини, бо сім’я — це той мікроколектив, в якому дитина набуває першого досвіду людських контактів, де вона засвоює норми і правила поведінки, приймаючи сім’ю за модель усього суспільства. Було наголошено, що особливо важливе значення для виховання моральних якостей дітей має особистий приклад батьків. Батько і матір — найближчі і найбільш переконливі взірці, на прикладі яких людина, яка зростає, перевіряє і будує свою поведінку. Сімейне виховання — це повсякденний і безперервний вплив на свідомість людини, яка підростає, всього укладу життя кожної родини, кожного вчинку батьків.