«

»

Роздрукувати Запись

ІЗЮМСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ’Ї ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ ІНФОРМУЄ

ПРОВЕДЕННЯ ОНЛАЙН -ТРЕНІНГУ “ФІНАНСОВІ  КРИЗИ ТА ШЛЯХИ ВИХОДУ З НИХ”

      Психолог мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або за ознакою статі ІМЦСССДМ Ольга Проскурна провела тренінг “Фінансові кризи та шляхи виходу з них” для сімей, які знаходяться на обліку в Ізюмському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.   Тема грошей одна з найактуальніших в сучасному світі. Сьогодні вже значно рідше можна почути думку, що гроші — це зло, і що від них абсолютно нічого не залежить, а вже тим більше щастя. Сучасна реальність стверджує зовсім інші закони. Без грошей неможливо втілити в життя проект, відкрити нову справу, отримати пристойну освіту і навіть відпочити. ФОТО ЗВІТ ЗАХОДУ

       До психолога сьогодні все частіше звертаються не тільки за тим, щоб розібратися в собі або налагодити відносини, але, і щоб змінити свій фінансовий сценарій, попрацювати з грошовими блоками і обмежуючими переконаннями.

       Для початку необхідно змінити власні установки щодо грошей. У свою чергу, перший крок до зміни грошових стверджень — їх чесне усвідомлення. Це не так просто, як здається на перший погляд, тому що гроші для багатьох є дійсно «болючим», емоційно-значущим і прихованим від чіткого усвідомлення, питанням.

      Для виявлення негативних установок, відносин з грошима були проведені дві техніки з арт-методу на базі метафоричних асоціаційних карт.  Були розглянуті фактори, які сприятимуть виникненню фінансової кризи та шляхи виходу з неї: складання бюджету, планування та фіксування витрат, формування фонду стабільності, першочергові обов’язкові платежі.      По результатам практичних занять учасники намітили кроки, які сприятимуть поліпшенню фінансового стану сім’ї.