«

»

Роздрукувати Запись

Одержувачам державної соціальної допомоги

Відділом державних соціальних інспекторів Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2001 р. №1091 «Деякі питання надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям», з метою здійснення перевірки достовірності поданої заявниками інформації про доходи та майновий стан та контролю за правильністю призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям протягом I кварталу 2019 року поведена перевірка 2186 особових справ.

Виявлено 6 випадків подання заявниками недостовірної інформації, що призвело до незаконної виплати допомоги на загальну суму 101,35 тис. грн. 

Звертаємо увагу!

  • Розмір допомоги на дітей одиноким матерям, малозабезпеченим сім’ям визначається згідно доходів сім’ї. Доходи до розрахунку враховуються за шість місяців перед зверненням.

Наголошуємо! дохід отриманий згідно договору ЦПХ, або іншою трудовою угодою не залежно від термінів, також враховується в дохід.

Чинним законодавством визначено, що громадянин несе відповідальність за надані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення соціальної допомоги та на визначення її  розміру.

Нагадуємо, що у разі виявлення факту подання громадянами недостовірної інформації щодо матеріально-побутових умов проживання сім’ї, виплата державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям припиняється з місяця, в якому виявлене порушення. На наступний строк допомога може бути призначена не раніше ніж через шість місяців.

Начальник відділу державних соціальних інспекторів Какуля Т.А.