«

»

Роздрукувати Запись

Державне свято – День Конституції України

Як відомо, Конституція України – це основний правовий документ, який регламентує абсолютно всі сфери діяльності громадян нашої країни. У Законі закріплені основи суверенітету і цілісність території України.      Головний правовий документ має юридичну силу вищого рівня. Так, на його підставі затверджується першість прав і свобод кожного українця, основи формування і повноваження органів влади держави, розробляються всі інші законодавчі та інші нормативно-правові акти. Крім того, Конституція України визначає основи правової, політичної та економічної системи країни як суверенної держави і сприяє зміцненню авторитету країни на міжнародній арені.

 

          Це державне свято щорічно відзначається на честь ухвалення Конституції незалежної України. Основний Закон Держави Україна був ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Конституція України набула чинності з дня її прийняття.
          З нагогди державного свята,  19 червня  2019 року  Ізюмським міським центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ізюмської міської ради  було проведено соціально-виховний захід на тему: » Конституція України – основний Закон», в Ізюмському МРВ ДУ ” Центр пробації ”,  для засуджених до покарань без позбавлення волі.  В ході проведення бесіди присутнім розповіли історію прийняття основного Закону, було наголошено на те, яким важливим і непростим був для України процес впровадження власної конституції.
        

День Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України.
Щиро вітаємо всії українців із Днем Конституції! Ми пишаємося нашою країною і з гордістю відзначаємо це державне свято!