«

»

Роздрукувати Запись

Інформація для осіб з інвалідністю

У Державній реабілітаційній установі «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю» (далі — Цент) здійснюється комплексна реабілітація, яка включає заходи з медичної, фізичної, соціальної, психологічної, професійної реабілітації, строк реабілітаційного процесу яких визначається Реабілітаційною комісією Центру після проведення відповідного обстеження  особи з інвалідністю і не може перевищувати 60 календарних днів на рік. 

Уразі потреби в наданні особі з інвалідністю послуг з професійної реабілітації строк реабілітаційного процесу визначається відповідно до затверджених в установленому порядку навчальних планів, а саме:

  • Бджоляр (термін 6 міс.)- початок навчання по мірі формування групи;
  • Вишивальник (термін 11 міс.)- початок навчання по мірі формування групи;
  • Манікюрник (термін 3,8 міс.)- початок навчання по мірі формування групи;
  • Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних (термін 10 міс.)- початок навчання по мірі формування групи;
  • Перукар (термін 6 міс.)- початок навчання по мірі формування групи;
  • Швачка (термін 10 міс.)- початок навчання по мірі формування групи;
  • Оператор комп’ютерного набору (термін 10 міс.)- початок навчання травень 2020 року;
  • Взуттьовик з ремонту взуття (термін 10 міс.)- початок навчання жовтень 2020 року.

        Під час комплексної реабілітації слухачі отримують послуги з медичного спостереження, профілактичних медичних заходів, психологічного та педагогічного консультування, діагностики, корекції, психологічних тренінгів,  психологічної релаксації, фізіотерапії, масажу, водолікування, гідрокінезотерапії, лікувальної фізкультури, навчання основним соціальним навичкам, культурно-масових заходів, професійної підготовки тощо.

        При цьому звертаємо увагу, що Індивідуальна програма особи з інвалідністю має бути заповнена згідно вимог наказу Міністерства охорони здоров’я  від 08.10.2007 №623 «Про затвердження форм індивідуальної реабілітації інвалідів, дитини-інваліда та Порядку їх складання» із зазначенням обсягу, терміну та місця проведення реабілітаційних заходів, що дасть можливість фахівцям Центру своєчасно, якісно та в повному обсязі надати послуги особам з комплексної реабілітації за видами та формами реабілітаційних заходів. 

У разі якщо Вас зацікавила зазначена вище інформація просимо звертатися до управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради  за адресою: вул. Соборна,20, кім. №16, 1 поверх,  тел.: 2-23-57