«

»

Роздрукувати Запись

ДО УВАГИ ПІЛЬГОВИКІВ!

З 1 жовтня 2019 року діє Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі. Передбачено дві форми надання пільг у грошовій формі: безготівкова і готівкова.

Виплата розрахованої суми пільги у безготівковій формі здійснюється без звернення пільговика шляхом перерахування коштів через АТ «Ощадбанк»(до 18 числа наступного місяця) на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг. Про розмір пільги та про те, скільки залишається доплатити за житлово-комунальні послуги, АТ “Ощадбанк” одразу інформує пільговика смс-повідомленням на номер мобільного телефону.

         Важливо! Перерахування коштів за надані пільги проводиться у встановленій законодавством послідовності, а саме за:

1) опалення (теплопостачання, газопостачання та розподіл газу);

2) централізоване водопостачання та водовідведення;

3) постачання електричної енергії на освітлення;

4) постачання та розподіл природного газу для приготування їжі та підігріву води;

5) вивезення побутових відходів;

6) послуги з управління багатоквартирним будинком;

7) внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку.

Виплата пільг у грошовій готівковій формі можлива лише за умови, якщо пільговик надав відповідну заяву та  виплатні реквізити будь-якого уповноваженого банку до управління соціального захисту населення. Для отримання пільги через Укрпошту необхідно подавати заяву до 15 жовтня (на опалювальний період) та до 15 травня (на неопалювальний). Тому, пільговикам, які бажають змінити форму надання пільг з початку опалювального періоду, необхідно звернутись до  управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради.

Довідки за телефонами: (05743)2-10-03, 099-473-12-42